Al Perelló, en uns baixos on fa anys hi tenia una llibreria, Núria Brull hi ha instal·lat el centre logístic del Mussol Verd, l’empresa d’oli ecològic que acaba de guanyar la quarantena edició del Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre organitzat per la Fira de l’Oli de Jesús. Fa deu anys que, juntament amb la seua parella, va decidir apostar per l’agricultura ecològica. “Era una situació complicada per al cultiu ecològic perquè aquí, a esta zona, tothom vol els camps erms, nets. I clar, fer agricultura d’esta manera significava tenir una capa vegetal baix dels arbres, tenir herba”.
“Esta manera de fer porta limitacions. Has de guardar el centre de les finques, que és totalment ecològic, i has de dixar les bandes de seguretat perquè els altres pagesos ensulfaten i pot ser que se’t contamine l’oli. Per tant, estes oliveres de les vores no produïxen per al nostre oli”. Brull explica que el vent que bufa al Perelló pot transportar les pesticides d’un terreny a un altre. Per tant, han d’anar amb molt de compte, perquè el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica fa fins a dues inspeccions cada any per assegurar-se que els productes catalogats com a ecològics ho són realment. L’oli del Mussol Verd també forma part de la Reserva de la Biosfera.
Núria Brull és membre de la comissió executiva de Dones d’Unió de Pagesos i actualment s’encarrega de la coordinació del territori. “Amb el tema de les mobilitzacions estic molt, molt contenta. Crec que ens en sortirem. Ara ens han tornat a convocar eleccions, ja ho veurem, però totes les manifestacions on he anat han sigut molt boniques, respectuoses, i penso que alguna cosa bona en traurem”.