Neus Faiges Gargallo té vint-i-sis anys i l’experiència culinària de tota una vida. Els seus pares, Inés Gargallo Rabaza i Joan Faiges Alemany, van fundar el restaurant Cal Faiges a Poblenou del Delta al 1997. Ara, més de dos dècades després, la seua filla ha agafat el relleu i vol abocar al negoci familiar tot el que ha après treballant als millors restaurants del món.
Faiges va formar-se a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i ha treballat en diversos restaurants amb Estrella Michelin, passant per les cuines d’autors reconeguts com Alain Ducasse i Mauro Colagreco. Sempre va tenir clar que volia tornar a casa i repensar el restaurant on s’havia criat. “S’ha de trobar l’equilibri amb el que tu vols fer i amb el que vol el client de sempre”, conta la cuinera. A Cal Faiges 2.0 s’hi seguixen sentint les olors del Delta, de marisc i dels arrossos. Però ha trobat un espai per a la innovació i per atreure un nou públic: els sopars degustació que celebren un divendres al mes.
Tal i com li van ensenyar els seus pares, Faiges opta per treballar amb producte de quilòmetre 0 i de qualitat. Repensa els plats de sempre i els fa viatjar pel món. Així, en un restaurant que va obrir portes fa més de vint anys i situat en una caseta típica de Poblenou, ara s’hi poden degustar sabors d’arreu amb l’essència de tota la vida.