Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Al brancal»Al brancal de Marta Abella
    Al brancal Benissanet Societat

    Al brancal de Marta Abella

    A PropBy A Prop27/07/20232 Mins Read
    Marta Abella, creadora de Viure sense Gluten. FOTO:J.C.
    Fotografies de Judit Camacho i text de Laia Viñas 

    A Marta Abella li van diagnosticar intolerància al gluten pocs mesos abans de fer els divuit anys. Ara, amb vint-i cinc, és l’impulsora del projecte Viure sense Gluten, una empresa pròpia on crea menjar apte per a persones celíaques. Va començar pel seu compte, investigant per internet quines receptes podia fer per al seu propi consum i, a mesura que aprenia a cuinar d’esta manera, anava compartint els seus avanços al seu perfil personal d’Instagram. El feedback rebut va ser molt bo i de seguida va rebre missatges privats on li preguntaven si agafava encàrrecs.

    “Em vaig obrir el perfil de @viuresensegluten. Al principi no venia, només penjava receptes. I va arribar la primera comanda, perquè jo sempre feia galetes per portar a dinar familiars, a quedades amb les amigues… i elles van ser les que em van dir que volien regalar galetes meues per nadal”. En veure que volia dedicar-se a això, Abella va posar-se a estudiar cuina i màrqueting. “Estudiar m’està agradant molt i al desembre vaig decidir fer-me autònoma. Primer cuinava a casa, però fa un mes que tinc l’obrador”.

    L’espai on treballa està a Benissanet, en uns baixos que havien estat una sucursal bancària. Els ha adequat perquè facen d’oficina i d’obrador, i aquí cuina els encàrrecs que té, que són variats. Amb el focus posat sobre les receptes sense gluten, li arriben diàriament peticions de gent al·lèrgica o intolerant a altres aliments, i ella s’hi adapta. Poder oferir-los alternatives la fa feliç. Elabora de tot: pizzes, croissants, pastissos de tota mena, croquetes, magdalenes, galetes, pans… El seu dia a dia consistix en organitzar les comandes i preparar-les just a temps perquè els clients les passen a recollir. També repartix a diversos establiments de la comarca.

    A hores d’ara, Marta Abella encara compagina el seu projecte vital amb els estudis, però vol seguir treballant des de Benissanet i ampliar les seues fronteres, sempre oferint un producte de qualitat i, el més important, cuidat i de proximitat. Se dedica a fer fires i a ensenyar els seus processos a les xarxes socials per a, així, contribuir a que se conegue este tipus de cuina i les opcions que tenen les persones amb intoleràncies.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Al brancal d’Arrels d’Orta

    Enric Alfonso està al capdavant de la vinateria Arrels d’Orta, que reobre portes el proper divendres 5 de desembre. El…

    Read More

    Al brancal de Genèriccc

    Genèriccc acaba de nàixer. És una formació cultural capitanejada per Samuel Lara, Pau Forner i Paco Lleixà. Però ja s’hi…

    Read More

    Bot aposta per la memòria històrica i anuncia la creació d’una ruta sobre la Guerra i el franquisme

    Read More

    Al brancal d’Hodei Studio

    Read More

    ‘Salut mental de la A a la Z’ per combatre la desinformació a xarxes

    Read More

    Notícies recents

    Al brancal d'Arrels d'Orta

    Enric Alfonso està al capdavant de la vinateria Arrels d’Orta, que reobre portes el proper ...
    Al brancal 03-12-2025

    Josep Piñol després d''Evitada': “M'interessa la hipocresia de les persones”

    Josep Piñol (1994, Tivenys) és nerviós, es mou quan parla i mai s’està en la ...
    Cultura 29-11-2025

    Jordi Fabá presenta 'Dos Almas', un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    El músic tortosí llença el seu segon single Jordi Fabá ha tret el seu segon ...
    Cultura 27-11-2025
    El més vist

    Al brancal d’Arrels d’Orta

    Al brancal

    Josep Piñol després d”Evitada’: “M’interessa la hipocresia de les persones”

    Cultura

    Jordi Fabá presenta ‘Dos Almas’, un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    Cultura

    Al brancal de Genèriccc

    Al brancal

    Robert Adell: “Es necessiten més pastors”

    Entrevistes

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    • Gestiona les opcions
    • Gestiona els serveis
    • Gestiona {vendor_count} proveïdors
    • Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    • {title}
    • {title}
    • {title}
    X