La família de Laia Navarro sempre ha gestionat uns terrenys al terme de Tivissa que acullen arbres fruiters, bosc de ribera i construccions tradicionals. Al 2020 van obrir l’hotel Mas de l’Illa després de reformar el mas on sempre havien viscut. De fet, les rajoles que encara se conserven al pis superior les va posar el iaio de Laia, i ella ha decorat la resta de la casa seguint esta estètica. Tot i la pandèmia i les complicacions evidents, l’emprenedora considera que va ser una bona època per començar el negoci, ja que es va potenciar el turisme nacional i molta gent va poder descobrir este racó a la vora de l’Ebre.
L’hotel és una oda a la vida sostenible i de pagès. Els esmorzars a Mas de l’Illa se servixen dalt de tot de l’edifici, que compta amb unes vistes privilegiades sobre els camps de la finca. Els hostes esmorzen melmelades i aliments que conrea la família i que cullen amb les pròpies mans, i també oferixen altres productes de proximitat. Promoure el turisme sostenible i respectuós és un dels eixos del projecte. Per a Navarro és vital que els clients entenguen què s’hi fa, aquí, com se treballa la terra o quina és la història del mas.
Hi ha cinc habitacions amb noms de d’arbres que es troben al terreny: figuera, llimoner, prunera, presseguer i olivera. Les gestiona la família, que treballa en equip per donar una segona vida a este mas que els ha vist créixer. I que encara vol créixer més, perquè estan renovant una altra construcció per acollir bodes i celebracions a la vora del riu.
Laia Navarro ve sempre que pot a este indret tan particular per desconnectar de la seua faena en una agència de publicitat a Barcelona, i sap que, a la llarga, hi vol passar més estones. De moment, ja mira a la floració, l’època de l’any més bonica a la comarca.