Josep Maria Castillo és el propietari de La Madre Vermouth. Va iniciar este projecte personal al 2016, amb una clara visió exportadora. Des que va tornar al seu poble, Batea, després d’estudiar, va treballar dins del sector vitivinícola. Sempre va interessar-se per la comercialització i l’exportació dels productes.
Mentre experimentava per trobar la fórmula idònia per al seu vermut, son pare va dir-li que aquell procés seria l’essència de la beguda, la mare. D’aquí ve el nom de la marca. Castillo treballa de la mà amb un celler de Gandesa on creen el vermut amb una recepta pròpia. Els altres processos, com l’embotellament o l’enviament, el fa des de Móra la Nova. El producte es fa a les Terres de l’Ebre i marxa cap a la resta del món. En l’actualitat, La Madre Vermouth se pot trobar a més de 20 països. En l’últim any, l’empresa ha venut més de 30.000 ampolles.
La Madre Vermouth compta amb cinc tipus de vermut diferents. N’hi ha per a tots els gustos, des d’un blanc amb massana verda passant per un rosat amb tocs de maduixa. Castillo creu que el vermut ha tornat amb força i per quedar-se, i que una nova generació de consumidors ja aprecia el vermut com una beguda de qualitat. Ell aposta per una imatge i una manera de comunicar desenfadada, que atregue el públic jove i cride l’atenció, amb colors vius i un packaging que se reconeix de seguida.