TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Agricultura acorda ajudes per als pagesos per les destrosses del Filomena a les oliveres

La subvenció s’adaptarà a les especificitats del cultiu

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va presentar ahir a la Taula Sectorial Agrària de l’Oli la proposta d’ajuts per a la recuperació del potencial productiu de les finques de les explotacions agràries d’olivera afectades per la tempesta Filomena per garantir-ne la viabilitat. Les característiques de l’ajut s’han treballat conjuntament amb les organitzacions agràries i, tal com se va acordar, s’adaptaran a les especificitats del cultiu. L’import de l’ajut es calcula a partir d’un mòdul base equivalent al valor de collita del conreu de l’olivera d’un any, diferenciant tres tipologies de conreu: secà, regadiu i superintensiu. L’import a rebre per cada beneficiari se calcularà en funció del dany comprovat, tenint en compte dos trams de danys de reducció del potencial productiu: del 30% al 60% i més del 60%.

Per altra banda, podran ser beneficiaris d’esta ajuda les persones joves agricultores, les persones professionals agràries i les Empreses Agràries Prioritàries. Una vegada rebudes les sol·licituds, els serveis tècnics del Departament d’Agricultura faran visites a totes les finques per tal de comprovar el nivell de dany declarat i es resoldrà el tràmit.

La nevada Filomena va afectar el 9 i 10 de gener principalment el conreu de l’olivera. Els municipis més afectats van ser aquells on el gruix de neu va ser considerable i el pes de la neu va provocar el trencament de branques. El temporal es va produir quan s’havia acabat la collita, cosa que va permetre salvar els fruits de l’any passat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects