TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Accions contra la Violència de Gènere en motiu del 25N

Arreu del territori ebrenc s’han programat múltiples activitats per rebutjar les violències

A les quatre comarques de l’Ebre s’han organitzat accions en motiu del 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Amb el que va d’any, a Catalunya s’han assassinat 15 dones en mans d’homes i cada dia es presenten tres denúncies per violació, tot i que la xifra oculta seria encara molt superior.

Malgrat això, la violència de gènere es troba en tots els nivells i és generalitzada. Per este motiu, arreu del territori ebrenc s’han organitzat activitats de sensibilització i protesta. A continuació se’n detallen algunes:

 • Alcanar: El 28 de novembre al matí s’ha organitzat una passejada feminista .
 • Amposta: El 25N a les 9 h, acte simòlic pel 25N a la Plaça Joan Martí Miralles; a les 10:30 h, lectura del manifest i minut de silenci a la Plaça de l’Ajuntament; d’11 h a 13 h i de 15 h a 17h, classe de defensa personal per a dones al Pavelló d’esports. El 26, a les 19 h, acte inagural de Femme in Arts, amb l’espectacle de dansa ‘Exabrupte’. A més, s’han organitzat un seguit d’activitats durant tot el cap de setmana.
 • Flix: Avui 24 de novembre durant el matí se celebrarà un taller de sensibilització a l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola Enric Grau Fonseré de Flix, a càrrec de la tècnica d’Igualtat del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. 
 • El Perelló: El 25 N es representarà l’obra Femin(ismes) a les 19:30 a l’Hotel d’Entitats, a càrrec de la companyia Sinergia.
 • L’Ametlla de Mar: L’equip del SIAD realitzarà una xerrada per Identificar les violències masclistes. Serà avui, 24 de novembre, a la Sala d’Actes a les 19:00 h.
 • La Pobla de Massaluca: El 27 de novembre a les 19 h, al Casal Cultural, concert de guitarres i poesia musicada «Temps al temps». També es llegirà el manifest a càrrec de l’Associació de dones La Trobada i es projectarà un vídeo institucional.
 • La Ràpita: Avui, 24 de novembre, a les 19 h s’ha organitzat l’acte institucional i a l’auditori Sixto Mir es representarà ‘Plena de certesa’, obra de teatre breu basada en quatre hisòries mitològiques. El 25N concentració a les 19 h a la Plaça del Cóc.
 • La Sénia: Inauguració del banc de color roig (color de la sang vessada) el 25 de novembre a les 18h. Estarà ubicat a la zona exterior del Centre Marcel·lí Domingo. Mitjançant la col·laboració de la pintora local Ana Ralda Bas s’ha plasmat la cara emblemàtica d’una dona i el text “En memòria de les dones assassinades pels qui deien estimar-les”, simbolitzant el lloc que ja no ocupen les dones que han patit d’una forma o altra la violència; i que des de formes subtils verbals, psicològiques o micromasclismes finalitzen en feminicidis.
 • Móra d’Ebre: El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre se suma al rebuig i a la denúncia de la xacra de la violència masclista. Per això s’ha organitzat una lectura del manifest institucional que tindrà lloc el mateix dijous 25 de novembre, a les 12.30 h, a la seu del Consell. A més, durant l’acte es presentarà l’exposició realitzada per l’alumnat de l’Escola d’Arts de Móra la Nova amb una obra que vol retre homenatge a les dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles a Catalunya aquest 2021.
 • Prat de Comte: El Consell Comarcal de la Terra Alta ha organitzat concerts commemoratius del 25N. El 27 de novembre a les 19 h, a la Seu del Parc Natural dels Ports de Prat de Comte, concert de guitarra i vey amb Eva&Fer. També es llegirà el manifest a càrrec de l’Associació de dones El Teix d’Engrillo de Prat de Comte i es projectarà un vídeo institucional.
 • Ribera d’Ebre: En finalitzar l’acte institucional, s’ha programat una xerrada en línia destinada a l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO de tots els centres educatius de la comarca. La intervenció, basada en el llibre Calladeta no ets més maca  de Núria Prieto aborda casos de dones joves que han patit violència de gènere.
 • Roquetes: S’han organitzat un segiut d’activitats durant tot el mes. El 25 de novembre alumnes de l’Institut de Roquetes interpretaran la performance ‘Lliures i Sense por’. A la tarda, la narradora Patricia McGill relatarà ‘Escates, pedres i bocins’, a les 19 h a la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà.
 • Tortosa: El 25N l’Ajuntament ha organitzat pel matí un acte central a l’Auditori Felip Pedrell amb la participació de l’alumnat de diferents centres educatius de la ciutat, personal tècnic, entitats i associacions de dones. També el 25N, la Comissió Vaga Feminista Terres de l’Ebre ha organitzat una marxa de torxes no mixta a les 19 h des del Passeig de l’Ebre, concretament des de l’altura del Roser i un acte polític mixte a les 20 h a la Plaça de l’Ajuntament.
 • Vilalba dels Arcs: El 27 de novembre a les 19 h, a la Confraria, concert de violí i piano amb Dolors i Ma José. També es llegirà el manifest a càrrec de l’Associació de dones de Vilalba dels Arcs i es projectarà un vídeo institucional.
Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Choosing Marijuana Legalization

Choosing Marijuana Legalization Who Else Wants to Learn About Marijuana Legalization? Anyone 21 or older would have the ability to possess small quantities of marijuana

Llegir Més »
Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects