TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Una llei protegirà els pagesos de la bretxa digital

El text assegurarà el dret de la pagesia a la transmissió d’informació per mitjans no electrònics

Unió de Pagesos aconseguirà amb la llei de la gestió de la Política Agrària Comuna (PAC) que es portarà a aprovació este dijous al Congrés que s’assegure el dret de la pagesia afectada per la bretxa digital a la transmissió d’informació i comunicació per mitjans no electrònics.

El sindicat va proposar als grups parlamentaris al Congrés dels Diputats ajustar a dret la proposta del Govern de l’Estat, en el marc del Projecte de llei de gestió de la Política Agrària Comuna (PAC), d’obligar il·legalment tota la pagesia a relacionar-se exclusivament digitalment, tant per totes les matèries relacionades amb la PAC, com en el futur quadern integrat d’explotació. Estes propostes van quedar incorporades en el tràmit del projecte de llei al Congrés dels Diputats i el Senat no ho ha modificat. Per tant, este ajust legal ja no canviarà i entrarà en vigor el 2 de gener del 2023.

La llei en el seu preàmbul reconeix la situació de les persones físiques titulars d’explotacions agràries que no tenen accés i disponibilitat dels mitjans electrònics necessaris, cosa que posa de relleu la necessitat d’assegurar el dret d’estes persones de rebre la informació i comunicació per mitjans no electrònics.  Segons el sindicat, això contradiu la línia que el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha seguit els darrers anys i que va provocar que Unió de Pagesos interposés un contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia.

La llei, ja en la part dispositiva, no permet a les administracions fer la suposició que la pagesia disposa dels mitjans i dels coneixements per relacionar-se exclusivament de forma digital amb les administracions. El text exigeix la constància fefaent de les autoritats competents, les quals hauran d’establir, en base al dret administratiu i de conformitat als drets de l’interessat en el procediment administratiu, els mecanismes i recursos necessaris per assegurar el dret de la pagesia afectada per la bretxa digital a la transmissió d’informació i comunicació per mitjans no electrònics.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects