TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Tortosa inicia la creació de 384 nous llocs d’estacionament als antics terrenys de l’estació

La primera fase de construcció generarà 116 aparcaments

Esta setmana han començat els treballs per a crear dos nous aparcaments en superfície a Tortosa. Estaran ubicats als antics terrenys de l’estació de tren, que l’Ajuntament va recuperar el desembre passat amb la signatura del conveni amb l’administrador ferroviari Adif. Les tasques han començat ja a l’àmbit més pròxim al carrer ronda Docs, amb l’accés a la cruïlla amb el carrer Rosselló. En este espai se generaran 116 estacionaments que seran d’accés gratuït. Els treballs s’allargaran durant prop de dos mesos i comporten una inversió de 184.000 euros.

Posteriorment, en una segona fase i una vegada que Adif haja retirat les vies i elements ferroviaris encara existents entre el pas de vianants de l’estació i l’avinguda de la Generalitat, s’executarà la segona fase: comportarà la creació de 268 llocs d’estacionament en l’espai entre el carrer ronda Reus i la ronda Docs.

En total, 384 aparcaments situats al centre de la ciutat que donaran resposta a diferents necessitats. Així ho ha remarcat avui l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que destaca l’impuls que esta actuació aportarà a la zona. «D’una banda, donem resposta a les necessitats de la ciutadania per poder aparcar, però amb estos aparcaments també podrem restar trànsit al centre de la ciutat perquè serà molt fàcil arribar fins a estos nous aparcaments i desplaçar-se a peu per fer les gestions o les compres», ha incidit. «D’esta manera, també seguim aconseguint fer una ciutat més per a les persones, més sostenible, i facilitant l’accés de les persones que arriben de fora de Tortosa per a poder fer compres al comerç local», ha afegit l’alcaldessa.

Meritxell Roigé ha recordat que esta actuació és possible després de l’acord al qual va arribar l’Ajuntament amb Adif per a la recuperació dels terrenys en desús de l’estació. Un conveni que va fixar el preu de l’expropiació en 864.287,54 euros, xifra que representa una rebaixa important respecte del conveni que s’havia signat al 2006, aleshores amb un import de 4.050.800 euros.

Plànol de l’aparcament en primera fase.
Plànol de l’aparcament en segona fase.
Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects