TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Protecció Civil activa el Pla VENTCAT per la previsió de fort vent

En diferents punts de l’Ebre s’han superat ratxes de vent de més de 100 km/h

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent avui i sobretot demà dimarts a bona part del territori.

Segons preveu l’SMC, el vent pot bufar amb cops de més de 72 km/h sobretot a les comarques de Tarragona, Terres de l’Ebre, sud de Lleida i comarques del Pirineu i Prepirineu.

Durant el dia d’avui, el fenomen s’ha d’intensificar i l’afectació s’estendrà al litoral i prelitoral central i sud, on les ratxes podran superar també els 72 km/h.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Durant esta matinada els forts cops de vent han superat els 100 km/h en diferents punts de les Terres de l’Ebre, com és el cas de Mas de Barberans, amb ratxes de vent de113,8 km/h o al Perelló, amb 112,7 km/h.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects