TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Progat denuncia que l’Ajuntament de Roquetes no s’està fent càrrec dels gats abandonats

La llei de Protecció dels Animals estableix que correspon als ajuntaments recollir els animals de companyia abandonats

El Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova la Llei de protecció dels animals, estableix que els ajuntaments són els responsables de recollir i controlar els animals de companyia (gossos, gats i fures) abandonats, perduts o ensalvatgits i de controlar els animals salvatges urbans, tal com s’especifica en l’article 16.

En el cas de Roquetes, els gats feréstecs són controlats per Progat Roquetes i, amb els animals de companyia abandonats, l’ajuntament va signar un conveni amb ARCA per realitzar la seua recollida. Malgrat això, la portaveu de Progat Tortosa, Dora Casadó, afirma que este conveni s’està incomplint voluntàriament i a indicacions de l’ajuntament.

Ahir, 17 de maig, una voluntària de Progat i Casadó van trobar abandonats 3 gats petits davant uns contenidors de Roquetes i van trucar a la policia local perquè se n’encarregués de contactar amb la protectora responsable de la recollida. La resposta, però, va ser negativa i els van explicar que no recollien els gats abandonats. Segons declara la portaveu, a Roquetes no s’està duent a terme la recollida de tots els gats perquè així s’hauria ordenat des de l’ajuntament. «Per una part demano que es corregisca immediatament aquest fet. També demano com a voluntària d’una associació protectora d’animals que l’administració pública en general faça més campanyes de conscienciació i esterilització».

Per la seua banda, l’Ajuntament de Roquetes declara que de la recollida dels gats abandonats se n’encarrega Progat Roquetes. Tot i això, des de Progat afirmen que no és la seua tasca recollir els gats abandonats, sinó que se n’encarreguen d’alimentar, controlar i esterilitzar els gats de carrer. Tot i això, i davant la «falta de suport per part de l’administració», Progat ha estat recollint gats. «Este any des de Progat Tortosa hem recollit abandonats a la via pública fins a 49 gats i hem pogut donar en adopció fins a 25».

Els tres gats recollits tenen poc més d’un mes i els estan buscant una adopció.

Imatge dels tres gats abandonats a Roquetes. FOTO: CEDIDA

Facebook
WhatsApp
Twitter

1 comentario en “Progat denuncia que l’Ajuntament de Roquetes no s’està fent càrrec dels gats abandonats”

 1. Com a membre de Progat Roquetes volem aclarir la situació, pensem que existeix un buit amb el tema de la recollida d’animals abandonats o perduts. El conveni signat és de tasques relacionades amb el control de les colònies ferals del municipi res més. Som associació no protectora i la subvenció assignada és per controlar les colònies declarades al municipi.
  En el cas d’animals abandonats o perduts desconeixem el protocol a seguir per part del consistori.
  Davant les declaracions del alcalde abans de dir res hem demanat aclarir les coses i possibles rectificacions al respecte, fins a no tenir resposta ens mantenim a l’espera de futures reaccions.
  El que está clar que és necessari assolir un protocol a seguir en casos d’abandonament
  que per desgràcia és molt comú.
  Si no es té contemplat es té que cerca per benefici dels animals.
  Els incidents d’ahir son la gota que bessa el got i volen arribar a un acord per totes les parts implicades per evitar més confusions i que cadascú realitze les tasques que li pertoquin.
  Tampoc volen fer – mos responsables de les opinions i accions d’altres persones que no pertanyin a la Junta.
  Tots som lliures de dir i opinar al respecte però no som responsable de tot el que els altres diguin, per prudència seguim a l’espera de resposta per part de les parts implicades

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects