Pili Millan va deixar tot enrere per crear un projecte turístic responsable amb l’entorn
‘Piks on Safari’ naix d’una necessitat intrínseca de Pilar Millan (Ulldecona, 1985) de fer un llarg viatge lluny de casa. Una ruptura difícil i un canvi laboral van facilitar l’inici d’una experiència que segueix avui dia.
Millan sempre ha treballat en el sector turístic i ha viatjat arreu del món, tot i que sempre li havia quedat pendent visitar l’Àfrica subsahariana. Quan tenia trenta-dos anys tenia una vida “aparentment perfecta” a Barcelona, però en el moment en què tot es va aturar, va decidir marxar a Tanzània. Ho va fer a través d’un voluntariat en un orfenat, experiència que li va impactar i la qual actualment rebutja com a model. El que va començar com un destí amb amigues durant disset dies, ha acabat sent la seua casa, on viu amb la que ara és la seua família i on ha creat ‘Piks On Safari’. Millan explica que sentia magnetisme per estos territoris i que no va poder evitar deixar créixer les seues arrels allà. “No li veia els perills tan grossos que m’havien contat. No es pot parlar de res que no estiga contextualitzat“, declara Millan, qui va arribar carregada de certa por i estigmes al país, dels quals es va desprendre ràpidament a mesura que l’anava descobrint.
El viatge que es va anar allargant també va tenir parada a Zanzíbar, on declara que va ser un punt d’inflexió a la seua vida i on va poder tornar a néixer. “Vaig deixar una vida enrere i vaig saber que volia viure fora del context social que ens diu què és la llibertat”. D’esta manera, seguint les seues emocions, Millan va establir-se a Tanzània, on va treballar com tour líder de Sud-àfrica. Viure “al continent mare” li mostrava “una vida pura, salvatge” que la feia “viure en intensitat”.
Després d’uns anys al país, va decidir emprendre el seu propi projecte turístic que fos completament fidel als seus principis i a les necessitats reals de la societat tanzana. D’esta manera, enmig de la pandèmia, va néixer ‘Piks On Safari’, una empresa turística que ofereix l’experiència de conéixer Tanzània i Zanzíbar de manera responsable i que afavorisca l’economia social del territori. Millan critica certes propostes que s’ofereixen, com ara la visita als pobles massai o l’oferta de voluntariats en orfenats, com ella ho va viure anys enrere. Estes experiències, declara, no enriqueixen el país i no mostren la seua realitat.
A través de ‘Piks on Safari’, Pili pretén “oferir la visió de què és un país segur, meravellós i que pot ser una experiència vital per al visitant“. Ella defensa que el turisme és vital per a l’economia i, per este motiu, el projecte està pensat transversalment per impactar en l’economia local i en projectes socials. “La gent ha de viatjar de manera responsable, amb impacte positiu, col·laborant amb les comunitats locals i fomentant el desenvolupament de la seua economia“. Des de ‘Piks on Safari’ s’organitza un viatge que permet conéixer les ciutats, els paisatges i la gent de Tanzània i Zanzíbar, impactant directament en la seua economia. A més, l’empresa col·labora amb tres projectes. En el moment de la reserva del viatge, l’entitat Wanawake envia una flor Maua, elaborada de forma artesanal a Kenia i Tanzània per dones que han escapat de la mutilació genital femenina i dels matrimonis forçosos. Per altra banda, col·labora amb Beyond Suncare, organització que ha creat una crema solar per gent amb albinisme a Àfrica i que treballa per trencar amb els estigmes que pateix el col·lectiu. A més, Millan actua amb una emprenedora del país per atorgar a cada viatger una botella d’alumini per evitar l’ús del plàstic durant el seu viatge.
Acompanyats de Pili es pot conéixer la naturalesa de Kilimanjaro, la cultura, la gent, la fauna dels parcs nacionals i les platges de Zanzíbar. Piks on Safari és Pili, és la seua vida, els seus valors i descobrir una experiència que “sacsejarà els teus fonaments”.
1 comentari
Una gran experiencia de vida y un gran projecte el de la Pili amb Piks on Safari. Enhorabona!!!!