Noah Ecoliving està format per Edu Iglesias i Cristina Sánchez. Amb base a Tortosa, esta parella d’emprenedors són les ments pensants que convertixen el pòsit del cafè en bolets. És tan fàcil de fer com sembla, i és un negoci que s’alinea amb les ganes de contribuir a fer un món millor dels dos integrants de l’empresa. “Volem praticar una sostenibilitat que tingue els peus a terra. Nosaltres li diem ‘sostenibilitat sexy’”, explica Iglesias. Sánchez, per la seua part , explica que molts cops sentia que no feia prou pel medi ambient, que se sentia culpable per no poder viure sense generar cap tipus de residu. Volen contribuir a un canvi social, però fugint de pretensions inabarcables.
L’amor de la parella pel cafè va ser el pas inicial del seu projecte. “Investigant, vam descobrir unes persones a Sèrbia i Holanda que aprofiten el pòsit del cafè per fer créixer bolets comestibles. Vam aprendre d’ells, ens vam formar, i a partir d’aquí vam aprofitar un residu que tots generem a casa nostra. Economia circular a la llar”. Això va ser a finals del 2022, i des de llavors que han estat immersos en el nou llançament.
El kit de cultiu dels bolets de Noah Ecoliving vol ser una experiència completa. El paquet consta d’una bossa refirigerada amb tot d’espores llestes per entrar en contacte amb el cafè, a més del recipient necessari, un codi QR on hi ha les instruccions d’ús i un e-book d’experiències gastronòmiques per provar un cop la collita hagi sigut fructífera. L’únic que s’ha de fer és anar afegint el pòsit cada dia i dixar que tots estos elements treballen. El resultat, fins a tres collites de gírgoles.