TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Neix el Cor Pedrell per interpretar música coral de compositors contemporanis catalans

La formació s’estrenarà en un concert i un enregistrament de les obres del compositor tortosí Josep Ollé i Sabaté

El Cor Pedrell, format per vint-i-quatre dels millors cantants professionals del país, neix amb la voluntat d’interpretar la música coral de compositors catalans actuals. A més, també té per objectiu donar-la a conèixer a través dels concerts, fer-ne enregistraments i contribuir a internacionalitzar-la. El primer projecte se centra en el compositor tortosí Josep Ollé i Sabaté. Les seves obres seran cantades i enregistrades en el primer concert del cor,que se celebrarà aquest dimarts, 3 de gener de 2023, a les 19 h a la Capella de l’Esperança de Barcelona. A més, del 4 al 8 de gener es duran a terme diverses sessions per completar l’enregistrament del disc, que tindrà el segell de l’editorial FICTA Edicions.

El director musical de la producció serà Esteve Costa i Ventura, l’actual director del Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal, director fundador de Pax Cor de Cambra i qui ha estrenat obres d’una dotzena de compositors catalans. Pel que fa als cantants professionals, en total han col·laborat en 53 cors de referència del cant coral, tant a nivell català com a nivell internacional. Després d’aquesta estrena, la intenció és seguir creant sinèrgies per tenir recorregut a llarg termini: continuar apropant la música coral contemporània arreu del territori i donar a conèixer l’obra musical d’altres compositors catalans.

L’obra de Josep Ollé i Sabaté

Josep Ollé i Sabaté és, actualment, un dels compositors corals més sol·licitats del país. “Antologia Coral” és el nom escollit per definir aquest primer projecte: el concert, l’enregistrament i el llibre de partitures de les peces triades. La selecció d’obres s’organitza en tres blocs temàtics: arranjaments de cançó popular, poesia catalana i música sacra. És una mostra de l’obra coral de Josep Ollé en els darrers 12 anys.

Associació Cor Pedrell

L’associació Cor Pedrell és batejada amb el nom del cèlebre musicòleg i compositor tortosí Felip Pedrell i Sabaté (1841-1922), l’obra i el pensament del qual han deixat una empremta que arriba fins a dia d’avui. Amb aquesta referència, l’Associació Cor Pedrell pretén promoure el cant coral, la interrelació amb altres expressions artístiques i la música coral de compositors catalans actuals.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects