TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Naix Col·lectiu Cultura, la xarxa que reunix els professionals de la cultura de territoris no metropolitans

Esta xarxa creativa conté agents culturals de tots els sectors

Avui s’ha presentat Col·lectiu Cultura Terres de l’Ebre. Les Terres de l’Ebre són el primer territori no metropolità de Catalunya que comptarà amb la plataforma creativa de referència que treballa per a connectar el talent cultural de proximitat i crear una veu pròpia. Serà una plataforma digital de professionals de la cultura que viuen i treballen en territoris no metropolitans. La xarxa creativa reunix tots els protagonistes de la cadena de valor de la cultura: gestors, productors, agents culturals, artistes, festivals i equipaments.

Avui s’ha presentat al Centre d’Art Terres de l’Ebre – Lo Pati, a Amposta, amb al suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament d’Amposta. La presentació ha comptat amb la intervenció d’Inés Martí, regidora de Cultura d’Amposta; Aida Boix, directora del Centre d’Art Lo Pati i Joan Josep García Rodríguez, diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona. Xènia Gaya, creadora del Col·lectiu Cultura, ha presentat la xarxa creativa, mentre que David Camps, de la Fundació Catalunya Cultura, ha explicat els objectius de la fundació per impulsar un nou marc de col·laboració entre sector privat, societat civil i cultural per tal de promoure la creació de nous instruments de finançament que permeten desenvolupar i mantenir projectes i activitats d’àmbit cultural.

A banda de les presentacions, s’ha celebrat la taula rodona titulada “Fer cultura a la perifèria”, amb les intervencions de Victòria Almuni, directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Pilar Casas, cap del Servei de Cultura i coordinadora de l’Àrea dels Serveis d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona, i Aida Bañeres , representant de la Fundació Catalunya Cultura. La taula ha estat moderada per Albert Pujol, activista cultural de Móra d’Ebre.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects