El Mescla i DeltaFira han tornat a Deltebre per plenar-lo de producte de proximitat i festa. A més, enguany esta nova edició ha coincidit amb els 47 anys del municipi. L’espai escollit és el Parc Fluvial del Delta, un racó que dona l’oportunitat als visitants de gaudir del riu i de totes les disciplines que que s’hi poden practicar. Un any més, locals, ebrencs i gent vinguda d’arreu han gaudit d’una mostra no només de cuina, també de paisatge i turisme.
Mescla ha seguit la dinàmica dels anys interiors i ha renovat les propostes que més èxit han tingut en les anteriors edicions. S’han fet els habituals showcookings i s’ha comptat amb la participació de cuiners reconeguts i amb Estrella Michelin, s’han organitzat diversos tastos per l’Ebre, nits de música, tallers infantils o activitats turístiques per descobrir el territori. A més, 40 estands amb varietat d’oferta gastronòmica han oferit el seu producte de proximitat i han trencat rècords: s’han venut 94.751 degustacions.
També hi ha hagut novetats. El Mescla a Bord pel riu ha incorporat degustacions amb dansa, humor i poesia. S’ha inaugurat la Terrassa Mescla i els tiquets se podien adquirir online per a una major comoditat dels assistents. Tot girava al voltant de la comoditat i l’ambient festiu d’aquells qui passejaven per l’espai. A més, enguany s’ha celebrat l’aniversari de Deltebre com a municipi i el dilluns dia 20, Mescla encara oferia degustacions. Un dia per fer que els locals gaudixquen del seu producte sense presses.
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, explica que “estem davant d’un èxit absolut i rotund que mai ens podíem imaginar quan vam començar, l’any 2016, a idear i a impulsar aquesta fira”. Soler ha reafirmat que “DeltaFira i Mescla són orgull de poble, són aparador del bo i millor del nostre producte, cuina paisatge, i són també un clar exemple de la immensa transformació que està vivint Deltebre durant aquests darrers anys”.