TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Més de 200 persones es concentren a Tortosa per exigir agilitat en la tramitació del permís de cremes de restes vegetals

La nova Llei estatal de residus només permet fer cremes per evitar la propagació de plagues o per prevenció d’incendis

Unió de Pagesos ha convocat una manifestació amb tractors a Tortosa, on hi han assistit mésde dos-centes persones, per reclamar a l’Administració agilitat i eficiència en la tramitació dels permisos de cremes de restes vegetals i contra la burocràcia i les traves a la pagesia. El sindicat, a més, exigeix finançament urgent per al sector i una modificació de la normativa fiscal, social i econòmica per pal·liar el fort encariment dels costos de producció i els efectes de la sequera i de la guerra a Ucraïna, entre altres qüestions.

Esta nova llei estatal només permet fer cremes per evitar la propagació de plagues o per prevenció d’incendis, la qual cosa ha despertat malestar en els territoris rurals, i és que el sector agricultor no l’ha vist amb bon sulls per la poca viabilitat econòmica i la dificultat logística que comporta. És per este motiu que ajuntaments, agrupacions i d’altres administracions s’estan organitzant per demanar mesures urgents.
 
La manifestació ha recorregut la C-12 de Tortosa a Jesús. La concentració s’ha dut a terme a les 10 h al costat de la Cooperativa Soldebre i ha seguit en direcció a la rotonda del Pont del Mil·lenari, on ha fet mitja volta per dirigir-se a la rotonda de Jesús.

A la tractorada hi han participat Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos; Josep Carles Vicente, responsable d’Organització del sindicat, i Miquel Piñol, responsable de Sectors Agrícoles del sindicat, entre altres sindicalistes de les Terres de l’Ebre.
 

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects