A les Terres de l’Ebre hi han participat 88 xiquets i xiquetes
Un total de 163 nens i nenes de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i que són usuàries de diferents programes de la Creu Roja o Creu Roja Joventut, han participat durant aquest mes de juliol i agost als casals d’estiu organitzats per Creu Roja Joventut a la demarcació de Tarragona. Tota activitat d’estiu pretén crear espais d’oci i lleure per a les participants i així potenciar el seu desenvolupament social, la consciència emocional i treball en valors.
Els casals van finalitzar majoritàriament a finals de juliol, a excepció del casal de Tarragona que ha finalitzat el 9 d’agost, i com a acte de cloenda, el passat 26 de juliol es van reunir tots els casals per compartir un dia plegats a Port Aventura. Durant aquestes setmanes hi han participat infants i joves d’entre 6 i 16 anys.
Els Casals han estat possibles gràcies a més d’una trentena de persones entre personal laboral i voluntariat repartides entre 9 assemblees Locals i Comarcals de la demarcació de Tarragona: Mont-roig del Camp (10 infants i joves), Tarragona (20 infants i joves), Valls (10 infants i joves), Reus (15 infants i joves), Priorat (14 infants i joves), Amposta (58 infants i joves), Móra d’Ebre (10 infants i joves), Salou (6 infants i joves) i La Ràpita (20 infants i joves).
Activitats per millorar la convivència
Durant els dies dels Casals es duen a terme accions de lleure i educatives, com per exemple: sortides de coneixença i experimentació de l’entorn per fomentar l’oci a l’aire lliure (a la platja, parc, bosc…), jocs de treball en equip, jocs d’aigua, representacions teatrals, activitats d’expressivitat artística, etc. L’objectiu és oferir una alternativa d’oci saludable i educativa que promogui el desenvolupament integral dels menors, alhora que es fomenta l’adquisició de valors. Es treballen aspectes que potenciïn el sentit de comunitat i respecte envers els altres, així com les rutines d’higiene i alimentació.
L’educació en el lleure és molt important per al desenvolupament dels infants i joves com a persones, permet a infants i joves arribar a un espai de trobada amb altres, o els seus/seves pròpies companyes d’escola o institut, però en un marc educatiu totalment diferent. Les activitats de lleure educatiu permeten treballar valors com la companyonia, el respecte al medi, la solidaritat, entre altres. El Casal és vist també com una oportunitat per enfortir els vincles comunitaris, per millorar la convivència i la cohesió social. Aquest projecte té com a fi promoure la participació activa dels infants i joves en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, partint sempre dels principis que sustenten els drets dels infants.