TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

‘Lucha Autónoma’ organitza mobilitzacions en contra de la proposta de quotes d’autònoms

Les manifestacions tindran lloc el 24 de març

Les xarxes es van omplir d’una imatge amb una cara trista a finals de gener. La il·lustració compartida era el logotip de ‘Lucha Autónoma’, un col·lectiu acabat de crear per combatre la precarització i abandonament del sector format per treballadors autònoms, que anunciava que «començava la lluita».

Es tracta d’un col·lectiu sense cares visibles i amb un missatge que apel·la a milions de persones. A Espanya hi ha més de tres milions d’afiliats autònoms i, malgrat l’elevat nombre de treballadors, el sector ha seguit «maltractat» amb quotes que continuen pujant (286 euros al mes el 2021 i 294 euros el 2022) i amb «mesures ineficaces». Així ho denuncia ‘Lucha Autónoma’, i més després de conéixer la proposta preliminar de cotització per ingressos reals del ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, de José Luis Escrivá. El projecte proposa un sistema de quotes segons els ingressos de cada autònom, tot i que no ha acontentat a la majoria del sector, ja que els autònoms amb baixos ingressos destinarien el 43% dels seus rendiments nets al pagament de la quota de la Seguretat Social. És a dir, un treballador autònom que ingresse uns 500 euros al mes, hauria de pagar 214,2 euros de quota.

Tot i que el sistema de quotes està plantejat per anar-se adaptant fins a arribar al 2031, múltiples associacions de treballadors, sindicats i col·lectius s’han mostrat totalment en contra de la proposta pensant en el present i han denunciat que és inassumible. Este és el cas de ‘Lucha Autónoma’, nascuda de forma orgànica i pensada per establir-se i mantenir-se en el temps. La resposta va ser aclaparadora, a Instagram «en 24 hores ja ens seguien més de 40.000 persones i a dia d’avui ja en som més de 84.000», expliquen des del col·lectiu. «És evident que moltes persones ens hem alarmat al trobar-nos amb esta proposta, lluny de protegir a qui està en els trams més baixos perquè puguen millorar la seua situació i impulsar als trams mitjans, castiga als últims per, a més, no plantejar una solució real per als primers (referint-se als qui tenen més ingressos)», ha declarat ‘Lucha Autónoma’ al diari.

Davant esta situació, el nou col·lectiu ha organitzat concentracions en múltiples ciutats del país, fent una crida a la mobilització per mostrar la disconformitat amb la proposta d’Escrivá. Les primeres manifestacions tindran lloc el 24 de març. «Esperem que siguen una primera presa de contacte per visibilitzar els problemes del col·lectiu. Ens agradaria que la societat escolte les nostres dificultats».

El 24 de març hi haurà un total de 17 manifestacions en diferents ciutats d’Espanya. En el cas de Catalunya, s’han organitzat a Barcelona, a la plaça Sant Jaume a les 19 h, i a Girona, a la plaça 1 d’octubre també a les 19 h.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects