TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’Espai Dones d’Amposta vol ser un punt de trobada i de refugi per a les ciutadanes

El passat febrer, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, acompanyada de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, van inaugurar el nou Espai Dones d’Amposta. A partir d’un grapat de cases en mal estat del nucli antic que l’Ajuntament va comprar, s’hi ha construït un edifici modern i diàfan. Segons Anna Palacios, tècnica d’acollida del SIAD, era important que l’espai fos agradable però com un llenç per estrenar, perquè sigue possible que hi passen moltes coses. Ella i la regidora Núria Ferré expliquen que este plantejament se veu reflectit en el disseny del logo escollit, realitzat per Adrià Merín. És un rectangle que representa l’amplitud del projecte però amb línies imperfectes perquè tothom pugui cabre-hi.

A l’Espai Dones s’hi ubicaran el nou Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), de la Generalitat de Catalunya i gestionat per l’Ajuntament d’Amposta, el Servei d’Atenció Integral (SAI), la seu de l’Associació de Veïns de la Vila o la seu de les Mestresses de Casa. Esta última associació ha estat la que ha reivindicat durant anys poder tenir un espai propi. Quan l’Ajuntament va poder fer-ho possible, van plantejar la inicativa no només com un espai per a elles, sinó per a totes les dones d’Amposta. Palacios i Ferré volen que les portes de l’Espai estiguen obertes a tot tipus de propostes: reunions, tallers, projeccions de documentals, ponències… Tenen ganes que aquí hi passen moltes coses i han volgut equipar la sala principal amb mobiliari, taules i cadires, una cuina i una taula mòbil.

L’Espai Dones també compta amb una planta superior on s’hi ubiquen quatre dúplexs independents destinats a l’habitatge jove. L’Ajuntament està ultimant els detalls d’estes llars i pròximament se decidirà mitjançant un sorteig qui entra a viure-hi. L’objectiu és que joves i famílies amb infants puguen tornar a habitar el casc antic. Un dels habitatges està adaptat per a persones amb limitacions físiques o discapacitat.

Ferré i Palacios conten que han rebut moltes propostes sobre activitats que s’hi podrien realitzar. Estan satisfetes perquè la ciutadania en general i les dones en particular s’han interessat per este nou lloc on poder trobar-se, xerrar, reflexionar i dixar constància de les seues inquietuds. A més, el disseny dels despatxos està pensat perquè les persones que acudixquen a l’Espai tinguen intimitat total i puguen sentir que estan en un lloc segur i agradable.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects