Este mes de novembre, el COPATE, Cultura i Acció Climàtica organitzen jornades per promocionar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre
Combinar gastronomia, patrimoni i art per promocionar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre és l’objectiu de la iniciativa ‘Vetllades de la Biosfera’. Impulsada pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el departament de Cultura i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), la iniciativa consistix en l’organització els dijous del mes de novembre de quatre sopars a les quatre comarques ebrenques i en espais patrimonials d’interès, amb productes i productors de proximitat i actuacions musicals.
‘Vetllades de la Biosfera’ s’inicia el proper dijous, 9 de novembre, al Casino Recreatiu i Instructiu d’Amposta, amb la cuina d’Albert Guzmán i l’actuació musical del grup ‘Aurins’. Continua el dijous 16 a la fàbrica de xocolates CREO de Tortosa, amb el Restaurant El Caçador i l’actuació de ‘Terralta Sessions’. El dijous 23 l’activitat tindrà lloc a Ca Don Joan de Vinebre, amb David Mosseguí del Restaurant Sibarites i l’actuació de Maria Mingorance i Pau Ortiz i, per acabar, el dijous 30 serà al Convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan amb la cuina de nou del Restaurant Sibarites i el quartet ‘Accent Ensemble’. Els quatre dies se seguirà el mateix format: a les 19.30 h es farà una visita a l’espai patrimonial, a continuació s’iniciarà el sopar amb una degustació de gastronomia i vins acreditats per la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i, a les postres, s’iniciarà l’actuació musical.
“La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre té tres pilars fonamentals: el patrimoni material i immaterial, el producte –som la Reserva amb més varietat d’Europa– i el turisme que pugui valorar el paisatge, el producte i la cultura i a les ‘Vetllades de la Biosfera’ combinem aquests tres pilars perquè la gent visualitzi, tasti i degusti la Reserva de la Biosfera”, ha conclòs el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez Fernandez. El preu del sopar és de 30 euros i la meitat de la recaptació es destinarà a l’ONG Metges Solidaris de Catalunya. Les inscripcions ja estan obertes.