TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Laia Viñas publica Les closques, la seua primera novel·la

L’obra ressegueix el retrobament de l’Arnau amb la seua filla després d’anys sense tenir-hi contacte

«Al pare li faltava mig pulmó. L’hi havien tret en un hospital enmig de les muntanyes, perquè li creixien arbrets a fins que arrelaven i no el deixaven respirar». Així comença Les closques, de Laia Viñas, jove escriptora de Xerta. Ella va ser una de les dues guanyadores del Premi Documenta 2020 de l’Altra Editorial. El jurat en va destacar «la maduresa literària i la complexitat narrativa, sorprenents en una escriptora tan jove, l’elaboració estilística i la boníssima construcció dels personatges, així com també l’ambició i la qualitat de la llengua».

Les closques, de Laia Viñas, i Els desperfectes, d’Irene Pujadas, van ser les dos obres guanyadores del Premi Documenta 2020.

Les closques, que ja està a les llibreries, recorre la infantesa de l’Arnau, un xiquet que creix en una casa de camp al Delta de l’Ebre, envoltat d’arrossars, cultius i animals. Alhora que es va coneixent en profunditat el protagonista i la seua família, l’obra relata paral·lelament el retrobament d’un Arnau ja adult amb la seua filla de vuit anys després de molt temps sense veure’s. La història detalla com conviuen tots dos junts al barri de Gràcia pràcticament sent uns desconeguts fins aleshores.

Viñas retrata la quotidianitat de la vida al delta en un ambient de postguerra i fam, on l’aliment escassejava i on un dels grans plaers de la vida de l’Arnau eren poder menjar una mangrana.

Este dissabte a les 12:30h tindrà lloc la presentació de Les Closques a la llibreria La Romàntica, a Amposta. Per assistir-hi cal inscriure’s a l’acte a través de les xarxes socials de la llibreria (@llibreria_laromantica).

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects