TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La Terra Alta busca fomentar i consolidar la diversificació del sector agroalimentari

El Consell Comarcal de la Terra Alta presenta sis plans d’acció per enfortir este sector

El Consell Comarcal de la Terra Alta fomenta la consolidació i diversificació de les empreses agràries i agroalimentàries a la comarca a través de diferents línies de treball. Una d’estes línies és el programa d’assessorament a sis productors agraris i ramaders de la comarca, que l’ens comarcal va posar en marxa a principis d’any, per identificar noves oportunitats vinculades a les seves explotacions. De les 14 sol·licituds rebudes per rebre este assessorament, el Consell Comarcal de la Terra Alta, a través de Terra Alta Més, ha escollit els sis projectes més madurs, innovadors, diversos i amb possibilitat de replicar-se. Per aquest motiu, el proper 11 de novembre, a les 12h,  presentarà a l’Escola Agrària de Gandesa els aspectes clau de cada pla d’acció dissenyat per a aquestes empreses que giren al voltant de les següents temàtiques:

·         La producció i venda directa d’ametlles i ous: La combinació del cultiu d’ametllers i gallines ponedores en una mateixa finca, on conreu i bestiar es beneficien recíprocament l’un de l’altre, millora l’eficiència i la gestió de l’explotació.

·         La producció i comercialització de cabres en finca regenerativa: La regeneració del sòl agrícola és una prioritat. La pastura racional de cabres en una finca on es combinen bosc, cultius arboris i herbacis, millora la qualitat i fertilitat d’aquest sol, al mateix temps que permet la viabilitat de l’explotació ramadera.

·         La producció i venda directa de cirera i elaborats: Diversificar producció, canals de venda i distribució pot ser la clau per augmentar la rendibilitat d’una explotació agrícola. L’elaboració de licors de cirera, l’oferta d’activitats agroturístiques i la venda directa de productes, en són un exemple.

·         La producció i comercialització de bolets i pinyons: Conrear productes silvestres és una alternativa real i rendible. L’aposta pel cultiu de bolets combinat amb pi pinyer pot permetre fer rendible una finca en un termini relativament curt de temps i sense inversions desorbitades.

·         La producció i comercialització d’estella i pèl·lets: La gestió forestal i l’aprofitament de la biomassa forestal com a combustible renovable és cada cop més una opció viable i una aposta de futur.

·         La producció i elaboració d’hidromel i malta de cervesa: Innovar, diversificar i ocupar segments de mercat no coberts és una bona estratègia per fer rendible una finca, unes instal·lacions i uns coneixements. La producció simultània de mel i cereal, i el posterior tractament per obtenir hidromel i malta, va més enllà del sector primari i augmenta les possibilitats d’èxit.

La tasca d’assessorament als sis productors agraris ha consistit en la redacció d’una diagnosi i d’un pla d’acció per incorporar noves formes de producció, elaboració i comercialització dels seus productes. Este pla inclou un predisseny bàsic, un estudi de productivitat, de necessitats, un cronograma i una valoració econòmica. Els plans d’acció es posaran a disposició de productors, elaboradors o emprenedors amb voluntat de desenvolupar projectes de les mateixes característiques. Els assessoraments s’emmarquen en el projecte Terra Alta Més, que està finançat en un 10% pel Consell Comarcal de la Terra Alta i en un 90% pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects