TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La setena edició de mónFILMAT posa la muntanya al centre

El festival tancarà amb la pel·lícula Alcarràs de Carla Simón

Els dos primers caps de setmana de juliol torna la setena edició mónFILMAT, el Festival Internacional de Cinema i Paisatge, organitzat per Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i en el qual el paisatge esdevé motor de l’acció i és considerat pròpiament com un personatge. El programa d’aquesta edició contempla dotze llargmetratges i vint-i-vuit curtmetratges. Una part dels films orbitaran al voltant del concepte de muntanya, amb pel·lícules com La Cima, una producció hispanofrancesa sobre la història entre dos escaladors a la base de l’Annapurna.

Entre els caps de cartell cal destacar la pel·lícula Lamb, que va guanyar la darrera edició del Festival de Cinema de Sitges i que està protagonitzada per una parella que viu aïllada amb el seu ramat de xais en una illa d’Islàndia. Es tracta d’una faula sobre la maternitat, sobre tot allò que ens fa humans i el que ens distancia de la resta d’animals. Un altre dels plats forts de la programació és el film Alcarràs, de la directora Carla Simón. És el film català de l’any, guardonat amb el Premi a la Millor Pel·lícula en el Festival de Berlín. Una història costumista que ens parla de la supervivència del sector agrícola encarnada en una família de pagesos de Lleida. També destaca el film Duo, una reflexió sobre la parella que serà presentat in situ per la directora Meritxell Colell. 

Després de dos anys de restriccions imposades per la pandèmia, enguany mónFILMAT recupera Lo Casino d’Amposta com a seu principal de les projeccions al matí, a la tarda i al vespre. La plaça Mari Chordà, just davant del centre d’art Lo Pati, acollirà les sessions nocturnes (22 h). Però com ja va passar l’any passat, el festival arribarà a altres poblacions del territori. Divendres 8 a les 22 h, la plaça de l’Absis de la Catedral de Tortosa acollirà la projecció de Flee, una multipremiada pel·lícula danesa d’animació sobre un refugiat de l’Afganistan que explica la seva història i la de milers de persones que arrisquen la seva vida per buscar un futur més digne a Europa. L’endemà, dissabte 9 a les 22 h, el festival es trasllada al mirador de Guardiola de La Ràpita per programar una selecció de curtmetratges del Festival Internacional de Cinema de Menorca, festival convidat en aquesta edició de mónFILMAT.

El festival de cinema mónFILMAT vol ser una plataforma per difondre, també, l’obra dels autors de les Terres de l’Ebre. Així, enguany el programa inclou el documental L’espill, del director de l’Ampolla Mario Pons. A partir de l’exili d’Hilaire Arasa, el film mostra fragments de vida comuns, amb drames, dualitats, amor, reivindicació i denúncia. Per la seva banda, el director deltebrenc Jaume Cebolla, presentarà Oda a la Roca, un curt documental que reflexiona sobre l’experiència vital d’escalar.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects