TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La Ribera engega nous cursos de llengua per a persones nouvingudes

Se vol dotar d’autonomia les persones que arriben a la comarca

Esta setmana, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha engegat una nova edició dels cursos integrals de primera acollida. Se tracta d’una formació perquè tant les persones estrangeres com les persones nouvingudes arrelades a la comarca puguen adquirir autonomia, especialment pel que fa a l’ús de la llengua. «Desconèixer la llengua genera inseguretat. I quan els estudiants aconsegueixen trencar aquest sostre de vidre, poden apropar-se i vincular-se i comunicar-se amb persones catalanoparlants, de manera molt més efectiva», ha explicat Vivian Cano, tècnica d’Immigració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

«Als cursos hi acudeixen sobretot dones, un col·lectiu que necessita el català per a situacions tan bàsiques i quotidianes com anar al metge o interactuar amb l’escola dels fills. És una oportunitat que cal aprofitar i que des del Consell Comarcal estem molt contents de poder oferir, perquè la llengua és la base per relacionar-nos i integrar-nos.», ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Les classes estan dirigides a un públic adult, inclouen noranta hores de català i s’impartiran a Flix i Vinebre. Els cursos estan organitzats pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre conjuntament amb el Consorci de Normalització lingüística, amb el finançament de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Secretaria d’Igualtats del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects