Arrenca el cicle ‘SECRETS’, de l’Ajuntament d’Ulldecona i sota el comissariat de les Jornades Musicals a l’Ermita de la Pietat, una de les cites culturals imprescindibles al territori des de fa anys. Precisament, ‘SECRETS’ va nàixer en plena pandèmia per reivindicar el paper de la música en directe en un context de restriccions. “Feia temps que teníem al cap la idea d’un cicle com este per donar cabuda a les propostes que no podíem portar a l’Ermita per format, dates o el que fos. Vam pensar en este cicle com un lloc on programar actuacions de petit o mitjà format, més intimistes”, explica Nete Vericat, l’ideòleg de les Jornades i també l’encarregat de crear la programació de ‘Secrets’.
L’espai és un dels valors del projecte. Totes les actuacions tindran lloc a l’actual Oficina de Turisme d’Ulldecona, l’antic Molí de Cèsar Martinell, a excepció de la proposta de Marc Vilajuana, que actuarà a l’església de l’Ermita de la Pietat el divendres 14 de març a les 20:00h. Vilajuana és un dels artistes de moda gràcies a la mescla del cant gregorià, les investigacions vocals ibèriques i la cançó d’autor. La resta d’artistes que formen el cartell de ‘SECRETS’ són la banda mallorquina de pop electrònic Donallop, 12 to 12 Quartet, amb el seu jazz dels 50, i Paolo Angelli, un artista amb un so únic que crea amb un instrument ben especial: la guitarra/violoncel multipont. A més, la projecció de la pel·lícula Stop making sense (1984), de Jonathan Demme, dona el tret de sortida al cicle, seguida de la música de Recol·lectors de Vinils a càrrec de Pere i Tere Valldepérez.

Vericat posa èmfasi en la idea de la comunió entre l’artista i el públic. Valora la connexió amb la música per sobre de tot. Per això seguix enamorat de la idea de les Jornades, perquè creu que l’espai idílic i místic de l’Ermita de la Pietat contribuïx a viure una experiència sensorial única. Està convençut que, al Molí de Cèsar Martinell, esta màgia també apareix. “Amb ‘SECRETS’ ampliem públic, la gent ve predisposada a gaudir de la música i a veure coses que els faran explotar el cap. Alguns concerts els veuen asseguts i altres de peu, però l’únic que hi haurà en aquella sala serà el públic i els músics. Se crea un vincle claríssim entre ells”, conclou Vericat.