TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

GEPEC-EdC ha instal·lat més de 200 refugis per a animals durant el passat any

Algunes espècies vulnerables o en perill del territori tenen dificultats per trobar refugi degut a les alteracions humanes dels seus hàbitats

Algunes espècies vulnerables o en perill del territori es troben amb dificultats a l’hora de trobar refugi a causa dels canvis als seus hàbitats, com les alteracions als tipus de cultiu o pertorbacions humanes. Molts animals utilitzen cavitats als troncs dels arbres per a trobar refugi o criar. Estos forats es troben a troncs d’arbres grossos, cada cop menys freqüents als boscos.    

Per tal de revertir esta situació, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha col·locat més de 170 caixes niu a diferents arbres de sis comarques catalanes, a banda de crear basses per amfibis, hotels d’insectes, refugis per a rèptils i jardins de papallones. Així doncs, l’entitat centra una de les seues principals àrees d’acció en la protecció i desenvolupament de la biodiversitat del territori. 

Es coneixen 40 espècies d’aus i 12 de mamífers que poden utilitzar caixes niu, tenint en compte que cada espècie requereix caixes niu amb característiques específiques. Entre les aus que empren caixes niu s’hi troba la mallerenga carbonera i l’emplomallada, el cargolet, el pardal, la cuereta blanca, l’estornell, el mussol, el xot, el xoriguer i el gamarús. Pel que fa als mamífers, la majoria d’espècies de ratpenats també es beneficien de les caixes niu. De fet, gràcies a la seua utilització es poden fer seguiments de les poblacions alhora que conservar les espècies més forestals. Cal considerar que els quiròpters o ratpenats europeus són animals incapaços de formar el seu propi cau i depenen de la disponibilitat de refugis naturals per sobreviure. Són essencials per al control de plagues d’insectes, i es troben en estat amenaçat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects