DeltaFira i Mescla, la mostra de gastronomia, paisatge i turisme de les Terres de l’Ebre, han tornat a celebrar-se a Deltebre este cap de setmana. En esta edició s’han venut més de 67.000 degustacions, un augment considerable respecte l’any passat, quan se’n van comptabilitzar unes 27.000. L’Ajuntament considera que la proposta ha estat un èxit d’assistència i ha expressat la voluntat de seguir apostant per este tipus d’esdeveniment, que posa en valor el producte, els cuiners i la cultura del territori.
El riu ha estat també protagonista de Mescla. Deltebre ha volgut que la festa se celebrés en un entorn natural i que permetés gaudir de l’Ebre en totes les seues variants. Durant els tres dies que ha durat la mostra, la sommelier Llúcia Castaño ha conduït diversos tastos maridats amb poesia, postres, música jazz i discjòqueis. Els assistents a estes degustacions han pogut experimentar nous sabors a la vegada que gaudien dels paratges naturals de la zona, com també ho han fet els participants del passeig en barca de vela llatina, que dissabte al matí van sortir des de l’embarcador per recórrer l’Ebre.
DeltaFira i Mescla han tingut més d’una cinquantena d’estands repartits en diferents racons. L’espai de la Barcassa del Parc Fluvial del Delta ha estat el centre neuràlgic de totes les activitats, i ha aglutinat des de concursos fins a showcookings de cuiners amb Estrella Michelin i de nous talents culinaris. Per tal de fer l’esdeveniment atractiu per a totes les edats, diumenge a la tarda els influencers Berti, Emepé i l’esportista Strong Ferrer, van participar en un repte presentat per Mar Grifoll per descobrir qui podia menjar més tapes. Els més menuts també van ser protagonistes durant els tallers de cuina dedicats a ells: Marina Quiles del Bar 9 va ser l’encarregada de guiar-los en l’elaboració de pizzes artesanes.
La música en directe i l’aposta per acompanyar la gastronomia de cultura fan que Mescla haja comptat amb una assistència rècord respecte l’any passat. Els vermuts electrònics, els concerts i les actuacions de diversos artistes reconeguts, com Joan Rovira o Soul Kitchen, van fer que Mescla se plenés de gent local, d’arreu del territori i vinguda també d’altres parts de Catalunya. De fet, fer arribar la mostra més enllà de les comarques ebrenques és un dels objectius de l’alcalde Lluís Soler, que declara que “actualment la nostra és una fira de referència del territori, però també de país”. De cara al futur, els organitzadors ja pensen en ampliar els espais del festival per tal que pugue créixer no només en matèria gastronòmica, sinó cultural.