Inclou la celebració del primer festival Cruïlla DO Terra Alta
La Primavera DO Terra Alta arrenca motors aquesta setmana. Tot a punt a la comarca per a encetar el que seran 5 dies intensos d’activitats culturals i gastronòmiques, amb els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta com a eix central d’una celebració que és també la reivindicació de la qualitat i el prestigi dels vins de la DO Terra Alta, així com de la comarca com a destí enoturístic.
Els actes comencen este dijous dia 20 amb la commemoració del 40è Aniversari de la DO Terra Alta. Este serà el tret de sortida de les diferents accions amb un sopar de gala que tindrà lloc a l’Església del Poble Vell de Corbera, i que anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant L’Antic Molí. La gala serà també l’escenari d’una nova edició del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, i comptarà amb la col·laboració de la periodista i escriptora Empar Moliner, que serà l’encarregada de fer de mestra de cerimònies. Serà una edició especial, ja que, a més d’entregar els premis en les categories tradicionals, es lliurarà també una sèrie de premis especials amb motiu del 40è aniversari.
Dissabte 22 d’abril la cita és al nucli antic de Batea, on se celebra una nova edició de la Mostra de Cellers DO Terra Alta. De 12h a 20h, els assistents podran gaudir d’una àmplia gamma de vins que aniran des de les tradicionals garnatxes blanques fins als vins joves d’esta anyada, passant pels vins premiats en l’edició del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que s’haurà celebrat durant el sopar del 40è aniversari de la DO. La gastronomia també tindrà el seu espai en la mostra, així com les propostes culturals, pensades tant per a grans com per als més petits.
Un cop finalitzada la mostra, arrencarà un dels esdeveniments més esperats de la Primavera DO Terra Alta: la celebració de la primera edició del festival Cruïlla DO Terra Alta, que omplirà la comarca de música per a tots els públics, amb un cartell que inclou les actuacions de MClan i Els Amics de les Arts, dissabte al vespre, i La Fúmiga i Dàmaris Gelabert per als més petits, el matí de diumenge. A més de l’escenari principal del festival, hi haurà també un espai pensat per descansar i recuperar forces: el Village, que acollirà diverses barres de vins de la DO Terra Alta que els assistents podran maridar amb diferents propostes gastronòmiques i amb la música del Dj Miqui Puig, que amenitzarà tant la nit del dissabte com el migdia de diumenge.
Dins de tota esta agenda d’activitats enoculturals, també els professionals tindran el seu espai. Serà dilluns 24 a partir de les 11:30h al Celler Joan Figueras de Gandesa. Una nova oportunitat perquè els cellers puguen presentar els seus vins directament als professionals de la restauració, l’hoteleria i la distribució, així com a prescriptors i premsa especialitzada.