TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Els productors de les muscleres es plantegen substituir la cria de musclo per la d’ostra

La setmana que ve s’avaluaran les pèrdues econòmiques totals per la mort dels musclos al Delta

L’aigua del delta de l’Ebre va assolir els 30 °C el passat mes de juliol, fet que va provocar la mort del 100% del musclo que quedava a la badia dels Alfacs, així com el total de la cria preparada per a l’any vinent. Davant d’esta situació, són molts els productors que es plantegen reduir la producció de musclo per deixar més espai a la de l’ostra, que suporta millor les altes temperatures.

El gerent de Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (Fepromodel), Gerardo Bonet, lamenta que «com a productors ens queden poques alternatives». Actualment, es produeixen 400.000 quilograms de musclos a la badia del Fangar i 100.000 a la badia dels Alfacs, xifres que poden incrementar en les temporades vinents. Tot i que el musclo comercialment funciona millor al territori, la producció de l’ostra no es veu afectada per les altes temperatures, fet que pot ser decisiu de cara al futur. «Al delta de l’Ebre fem una ostra de molta qualitat, però ens trobem amb el topall comercial», explica Bonet, ja que el musclo, afegeix, «està molt sol·licitat durant l’estiu gràcies al turisme».

La situació viscuda a les muscleres el mes passat no s’havia vist mai, i és que va morir el 100% de musclos que hi havia. Concretament, es calcula que es van perdre 150.000 quilograms de musclo i, a més, totes les cries que hi havia a la badia dels Alfacs (a la badia del Fangar les temperatures acostumen a ser més altes i ja no es posa la cria durant l’estiu). Este últim fet comportarà unes pèrdues afegides, ja que s’haurà de comprar nova cria a l’exterior per a l’any vinent. La setmana que ve es calcularà el total de pèrdues econòmiques que han causat les altes temperatures de l’aigua al delta de l’Ebre.

Des de la Federació, declara el gerent, s’iniciaran tasques de divulgació entre els productors per afavorir la producció de l’ostra i afavorir l’accés a la cria de cara al futur.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects