TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El SEPRONA intervé 34,5 kg de cranc blau per falta de documentació sanitària i comercial a l’Ampolla

Es va trobar a dins d’un vehicle i es creu que es comercialitzaria de forma il·lícita

La Guàrdia Civil de Tarragona, mitjançant els seus agents del SEPRONA i de manera coordinada amb Inspecció de Pesca de la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya durant un dispositiu conjunt han confiscat, a l’Ampolla, a l’interior d’un vehicle 34,5kg de Cranc Blau (Callinectes Sapidus) sense cap tipus de documentació que emparés la seua traçabilitat, captura i venda de forma legal.

Per les circumstàncies, tot apunta que el producte pesquer es trobava disposat per a la seua entrada al circuit comercial tot i no tenir la documentació sanitària i comercial corresponent. L’operatiu conjunt tenia per objecte intentar eliminar les irregularitats del transport il·legal de Cranc Blau i la seva posterior comercialització il·lícita, del que malauradament, es tenia sospita que s’estava produint.

D’esta manera, els agents del SEPRONA juntament amb Inspecció de Pesca de la Direcció General de la Generalitat de Catalunya van establir una sèrie de dispositius amb la finalitat d’identificar els transportistes i els seus clients potencials. Amb estes actuacions es tracta d’evitar la possibilitat que algun tipus de contaminant puga entrar a la cadena alimentària per a consum humà, també persegueix l’evasió d’impostos. Estos fets han estat posats en coneixement del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya a fi de poder obrir el corresponent expedient sancionador. Els exemplars incautats van ser immobilitzats i dipositats a la llotja del port pesquer de l’Ampolla per passar a disposició del Servei de Seguretat Alimentària del Departament de Salut de la Generalitat i així poder acreditar-ne la aptitud per al consum per en cas afirmatiu, donar-los a una entitat benèfica

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects