TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El Senat deroga la prohibició de cremar restes vegetals

El PDeCAT havia presentat una esmena que ho ha fet possible

El Ple del Senat va aprovar ahir el dictamen del Projecte de llei per la qual es regula el sistema de gestió de la política agrària comuna (PAC), que inclou l’aixecament de la prohibició de la crema de restes vegetals a l’entorn agrari que va establir la Llei de residus i sòls contaminats en vigor des del mes d’abril passat.

En concret, del PDeCAT va presentar una esmena que ha permés suprimir l’apartat 3 de l’article 27 de la llei 7/2022, del 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular. El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació del text legislatiu a la Cambra Alta. «Celebrem que l’eliminació del veto a la crema de restes vegetals agrícoles es mantingui després de passar pel Senat, els nostres pagesos estan més a prop de recuperar la normalitat en aquest assumpte«, ha remarcat.

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, sobre l’aprovació del text legislatiu a la Cambra Alta.

Si bé el Grup Socialista va presentar una esmena al Senat per tornar a restringir la crema de residus vegetals agraris, finalment ha acceptat negociar els termes d’aquest veto i no s’aplicarà per a petites i microexplotacions agràries. Ferran Bel ha mostrat la seva satisfacció per aquest acord i ha recordat que “des del PDeCAT, amb la nostra esmena aprovada al Congrés, vam posar les bases per solucionar una problemàtica que afectava de ple als nostres pagesos”, ja que la vigent restricció de crema de restes vegetals “representa un sobrecost sobrevingut i inacceptable per a l’economia de moltes famílies que viuen del camp, molt difícil d’afrontar davant de l’actual situació de sequera, d’encariment de matèries primes i d’incertesa internacional”.

Ara el projecte de llei de la PAC tornarà al Congrés per la seva aprovació definitiva al Ple de la setmana que ve i s’espera que durant el mes de desembre es publiqui al BOE per poder entrar en vigor, permetent així les petites i microexplotacions tornar a cremar restes vegetals en els termes en què ho van fer fins a l’aprovació de la llei de residus el passat mes d’abril.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects