TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El sector turístic de Tarragona encara l’any de la recuperació amb incerteses

La guerra d’Ucraïna i l’augment del cost de vida fan que el sector tingue dubtes de si el 2023 serà l’any de la recuperació del turisme pre pandèmic

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), -l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació- ha participat activament a FITUR -Fira Internacional de Turisme- celebrada a Madrid. En les reunions que es van dur terme amb touroperadors, agències de viatges i companyies aèries, els representants de la FEHT han pogut copsar de primera mà com es preveuen les reserves per a este any.

Berta Cabré, presidenta de la FEHT, ha assegurat que “a FITUR ja podem començar a veure com ens anirà l’any. Tothom ens ha parlat de dades similars a les de l’any 2019, tot i això, hi ha molts sotracs econòmics i socials que encara ens generen molta incertesa”. Entre estos punts, Cabré destaca que “trobarem a faltar els visitants russos i de l’Europa de l’Est per la infame guerra que encara dura. A més, som molt conscients que la situació macroeconòmica que es viu a Europa farà que les famílies perdin poder adquisitiu i, per tant, destinin menys pressupost a les seves vacances. Una de les tendències que ja hem comprovat és que les estades són més curtes. També haurem d’assumir l’encariment de l’energia i els aliments.” Tot i això, Cabré ha explicat que enguany també hi ha notícies molt positives com, per exemple, que “PortAventura World, per primer cop a la història, obrirà cada mes de l’any”.

Cabré també ha explicat que el 2023 està ple de reptes per al sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Per una banda, el sector privat ha de “fidelitzar rels professionals i treballar per prestigiar la professió. A més, continuarem invertint en els nostres establiments d’allotjament molt especialment en la sostenibilitat i en incrementar els serveis per oferir més qualitat als nostres visitants” ha afirmat Cabré.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects