TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El Parador de Tortosa recuperarà les galeries subterrànies del Castell la Suda

L’Estat invertirà 4,6 MEUR al Parador de la capital del Baix Ebre

El Govern d’Espanya invertirà 81,4 milions d’euros en la rehabilitació, manteniment i embelliment del patrimoni històric de la xarxa de Paradors de Turisme. El pressupost procedeix del Pla de Recuperació finançar pels fons Next Generation EU. En el cas del Parador de Tortosa, es destinaran 4,6 MEUR, sent la inversió més important de tots els paradors de Catalunya, on s’empraran un total de 5 MEUR.

La inversió es dividirà en tres grans accions: la restauració de les muralles exteriors del Castell de la Suda, la recuperació i conservació del cementiri andalusí i l’habilitació de les galeries subterrànies que hi ha a la zona. La tercera acció és la que rep amb més il·lusió el director de Parador Tortosa, Jesús Hernández, qui reconeix que les galeries en un futur «seran un gran atractiu per al turisme de la ciutat i una font de riquesa cultural i patrimonial per al territori». A hores d’ara part de les galeries estan enfondrades a causa de les inclemències del temps, explica Hernández, fet que impedeix l’accés al conjunt de subterranis per la seguretat de l’usuari. Amb la inversió dels fons Next Generation serà possible recuperar este patrimoni que connectava amb el Castell i altres zones de la ciutat. Dins de les galeries s’hi troben antigues estances, forns i un gran pou que envolten els túnels.

Des de l’Ajuntament de Tortosa s’ha rebut la notícia amb molta il·lusió. «Hem aconseguit que des de l’Estat, des de Paradores, des de TurEspaña es faci una inversió importantíssima per a la ciutat com és actuar a la nostra joia pel que fa al patrimoni que és el Castell de la Suda, que és on s’ubica el Parador de Tortosa», ha declarat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. L’alcaldessa també ha celebrat que esta acció «generarà encara molta més activitat i moltes més oportunitats dintre de l’àmbit turístic i també de generar oportunitats al territori».

Les accions, segons es preveu per la normativa dels fons Next Generation, s’ha de dur a terme entre el mes de gener del 2024 i el juny del 2026.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects