TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El festival A Cel Obert convertirà una quinzena de patis de Tortosa

El Festival d’Intervencions Efímeres se celebrarà el 7 al 9 d’octubre

El nucli antic de Tortosa acollirà, un any més, el festival A Cel Obert, que tindrà lloc del 7 al 9 d’octubre. El festival se celebra amb l’objectiu de donar a conéixer el patrimoni històric i artístic de la ciutat. Enguany, una quinzena de patis i claustres de Tortosa seran l’escenari de creacions artístiques, al mateix temps que es reivindica el patrimoni arquitectònic i s’apropa i difon l’art efímer.

Esta novena edició coincideix en la commemoració del centenari de la mort del músic i compositor tortosí Felip Pedrell, per la qual cosa el tema a seguir és el Ritme. L’espectre que abraça el concepte del ritme és tan concret en el seu significat com ampli en les diverses vessants on es manifesta: ritme vital, ritme circadiari, ritme biològic, ritme respiratori o ritme sinusal. Però també ritme musical i ritme compositiu. A més a més, ritme de lectura, ritme poètic, ritme visual, ritme lumínic o ritme natural.

A més, el festival coincideix amb la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), on municipis i entitats d’arreu de Catalunya se sumen a esta festa del patrimoni cultural. És per això que s’han programat activitats gratuïtes durant estos dies, per apropar la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania.

En un radi molt petit de la capital del Baix Ebre s’hi troben edificis modernistes, gòtics, renaixentistes i barrocs, que són mostra de la seua història arquitectònica. Els espais protagonistes d’esta edició són: el pati d’entrada al Convent de Santa Clara, la cripta de l’Església de la Reparació, la plaça Sant Joan, la sala del polvorí del Parador de Tortosa, el pati del Palau Despuig, el pati del Palau Oriol, el pati del Convent de les Carmelites Descalces, el Claustre de la Immaculada de Jesús, el claustre de l’Escola per l’Art i la Cultura, el Museu de Tortosa, Passatge Franquet, pati del Palau Montagut, el pati del Convent de la Puríssima Concepció Victòria, el pati Sant Jordi i Sant Domènec i el pati de Sant Jaume i Sant Maties.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects