Ecoherbes, situat a l’Ampolla, consta d’un centre de producció i d’un jardí botànic de 20.000 m2 d’extensió. L’habiten més de 420 espècies de plantes, que conviuen les unes amb les altres en un clima gairebé tropical. L’empresa va establir-se aquí justament per qüestions mediambientals. Hi ha exemplars de l’altra punta del món que sobreviuen en este indret tan concret ajudades per la proximitat del mar, els hiverns suaus i els estius calorosos. L’empresa té dos vessants: d’una banda, s’encarrega de la divulgació de la flora del seu jardí botànic mitjançant visites guiades on la donen a conèixer. De l’altra, produeixen des de zero infusions i tes de manera totalment artesanal. El seu producte acaba en restaurants i hotels de luxe.
En les visites guiades se vol que els visitants puguen descobrir les propietats i curiositats de plantes medicinals, aromàtiques i amb finalitats culinàries. A mode d’excursió en grup pel camp, un guia condueix el grup pels racons del jardí botànic, explicant les característiques de cada exemplar i donant mostres perquè els participants realitzen tastos i proves d’olor. La salut de l’ecosistema és una prioritat, de manera que tot tipus d’animals se senten atrets per este lloc. Se senten esquirols que salten pels arbres, sargantanes, moixons. En estos dies de calor, la frondositat dels arbres també és un refugi climàtic.
Quan és l’hora de collir les diverses plantes que acaben formant les infusions, els treballadors van ajudats d’un cistell, de manera artesana. Seleccionen les millors fulles d’una en una. Tot i que mantinguen les propietats, descarten els exemplars tocats o rosegats, perquè no matxuquen ni trituren les fulles. Les assequen i les posen senceres en bossetes perquè el client pugue identificar quin tipus de planta està consumint. D’esta manera també asseguren que no hi ha residus foranis. La totalitat de la producció és ecològica i el packaging està fet de cel·lulosa de la fusta.
Tot i que se pot adquirir el seu producte a través del web, la majoria de les vendes d’Ecoherbes se fan a restaurants i hotels d’alta gamma de tota Espanya i Europa. Els enviaments també se fan des de l’Ampolla. És el seu centre neuràlgic, tal i com explica Jordi Bosch, que dirigeix el projecte juntament amb Trinidad Fuentes. Procuren que l’espai tingue dinamisme, i és per això que també s’hi celebren esdeveniments de tot tipus.
Ecoherbes aposta per un producte que comença i acaba a casa. Al Delta hi han trobat unes condicions idònies per fer-ho, i l’essència del territori viatja per les millors cuines del planeta per dixar-hi la seua empremta mediterrània.