TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Crims, moda i corrupció a la novel·la ‘Joc de màscares’, de Jaume Arasa

L’escriptor tortosí debuta amb una novel·la negra entre l’Ebre, el Maresme i Milà

Jaume Arasa (Tortosa, 1991) presenta la seua primera novel·la. Se tracta de Joc de Màscares (Stonberg, 2022), una història que comença amb l’assassinat de Xavier Pubilla, un empresari tèxtil d’èxit amb cap taca negra al seu historial. Alegna Carbó, periodista, decidix investigar les causes de la mort i descobreix que hi ha coses que no encaixen. Ho fa resseguint uns fets que passen a Milà, les Terres de l’Ebre, Barcelona i el Maresme, i que dixen al descobert casos de corrupció, de tràfic de drogues i delinqüència organitzada. L’autor explica que ha volgut parlar sobre estos temes degut a la situació social actual. També sobre la diversitat en la sexualitat, que passa desapercebuda en el gènere de la novel·la negra.

Arasa sempre s’ha sentit pel món de la lectura i l’escriptura. “Jo de petit llegia molt, sobretot Agatha Christie, Sherlock Holmes, les novel·les d’Andreu Martín i Jaume Ribera, on hi sortia el detectiu Flanagan, un detectiu d’anar per casa… Quan vaig fer batxillerat, se’m va ocórrer la idea de fer un treball de recerca que es deia ‘Lladres i serenos, una aproximació a la novel·la negra catalana’, a partir de tres novel·les escrites per autors dels Països Catalans”. Per a l’escriptor, anys després, el seu primer llibre és l’acabament de la etapa que va començar amb este treball. “Sempre li deia a mon pare, escolta, això està molt bé, però la manera de culminar-ho seria fent una novel·la negra. Jo tenia les idees, i a poc a poc, amb els anys, anava escrivint”. El confinament arran de la pandèmia li va proporcionar el temps que necessitava per enllestir la història.

Les localitzacions de l’obra són diverses i no són casuals. Il·lustren el mapa vital de l’autor. Les Terres de l’Ebre són casa seua, on va nàixer. A Milà hi va viure durant un any, en un Erasmus. A Barcelona va estar-s’hi dotze anys, i actualment viu al Maresme. El fet que l’assassinat que dona peu a la trama inicial sigue a un empresari tèxtil ha donat la oportunitat a l’autor d’explorar el món de la moda i de les fàbriques que treballen amb teixits, una indústria de gran importància en la Catalunya del segle passat.

Tot i que Jaume Arasa és advocat, la idea de dedicar-se a la literatura sempre li havia rondat pel cap. Se mostra satisfet del seu primer Sant Jordi signant com autor i diu que ja té un segon llibre en ment, que reprèn el fil d’una de les trames aparegudes a Joc de Màscares.

Portada del llibre. CEDIDA.

Facebook
WhatsApp
Twitter

1 comentario en “Crims, moda i corrupció a la novel·la ‘Joc de màscares’, de Jaume Arasa”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects