TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Concentració per reclamar el tancament de la granja de micos de Camarles

La manifestació ha tingut lloc a l’aeroport Josep Tarradellas, on arriben els animals destinats a Camarney

Una quarantena de manifestants van concentrar-se dissabte a l’aeroport Josep Tarradellas per demanar el tancament definitiu de la granja de micos Camarney SL, localitzada a Camarles des del 2003.

La manifestació va ser concretament a l’aeroport perquè és per via aèria per on arriben els primats destinats a Camarney i, segons fonts properes, hi arriben en «condicions pèssimes», i fan referència a possibles malalties i infeccions, a més de les condicions derivades d’un viatge de 10 hores en un avió a dins les gàbies. La concentració, a més, s’ha dut a terme simultàniament a l’aeroport de Manchester, on també s’ha protestat contra la vivisecció efectuada per biomèdiques i laboratoris amb els primats.

Segons ha explicat Stop Camarles a A Prop, la situació actual és crítica, ja que els micos de cua llarga han estat recentment inclosos en la llista d’espècies en perill d’extinció de la Unió Internacionacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN). Malgrat això, cada dia, segons declaren, «encara són caçats i venuts per ser experimentats als laboratoris de tot el món». La versió oficial dels laboratoris, però, és que els primats ja haurien nascut en captiveri amb un destí clar, els laboratoris.

Imatge de la manifestació a l’Aeroport Josep Tarradellas en contra de Camarney SL. FOTO: Stop Camarles

El cas de Camarney

El centre de quarantena de micos Camarney ha estat objecte de polèmica des dels seus inicis. El 1999 es va presentar la sol·licitud de llicència d’obres i es va informar que l’empresa faria un donatiu de 3 milions de pessetes al poble de Camarles. Arribat el 2001, amb un nou alcalde, es van suspendre les obres de construcció, tot i que poc després la Generalitat la va autoritzar de nou. Durant la construcció, hi va haver múltiples manifestacions i institucions animalistes s’hi van posicionar totalment en contra. Tot i aprovar lleis que impossibilitarien les instal·lacions que subministrassen animals per a laboratoris, el 2003 Camarney començà a rebre macacos. Durant els primers anys d’activitat, la polèmica va estar servida, i és que la Generalitat de Catalunya va ordenar l’evacuació del centre, tot i que finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar sentència a favor de Camarney i va tornar-los les llicències.

Durant els anys següents, els animalistes van continuar protestant-hi, fins a arribar a calar foc a la granja el 2005 o al 2013 difondre imatges de les condicions al seu interior. Mentrestant, s’han dut a terme nombroses inspeccions, que han anat dictant a favor de l’empresa.

Ara, amb la catalogació dels micos de cua llarga com espècie en perill d’extinció, Stop Camarles ha recuperat la lluita activa en contra del transport dels micos i la seua experimentació.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects