Les reserves ja es poden fer a través del web del projecte
Benvinguts a Pagès La Festa emplenarà les Terres de l’Ebre amb activitats agroturístiques molt diverses. Enguany, la gran festa de la pagesia catalana torna a la demarcació i arreu de Catalunya els dies 1 i 2 de juny, un cap de setmana que els visitants podran gaudir de més de 50 experiències agroturístiques a la demarcació de Terres de l’Ebre: 12 explotacions, 9 restaurants, 22 allotjaments rurals, 2 elaboradors i 7 activitats complementàries, inscrites fins al moment i que poden anar en augment durant aquests últims dies previs a La Festa. Les reserves ja estan obertes i es poden fer a través de la pàgina web (www.benvingutsapages.cat).
A les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta es divulgarà l’origen dels productes agroalimentaris i la importància del consum de proximitat, i es generaran relacions entre els productors, elaboradors, restauradors i consumidors, apropant el món urbà i la pagesia. El públic també tindrà l’oportunitat d’omplir el rebost de casa seua, comprant directament als productors, com ara a Lo Nostre Arròs (Montsià), un molí d’arròs al bell mig del Delta de l’Ebre; Sidialda Natura (Baix Ebre), una explotació dedicada al conreu d’olivera ecològica i amb granja escola; La Masrojana (Ribera d’Ebre), una empresa familiar arrelada al territori, especialitzada en l’elaboració d’olives regionals; o, el Celler Botera (Terra Alta). Al llarg del cap de setmana podran assistir a experiències com una ruta amb bicicleta pels arrossars amb Deltacleta (Baix Ebre); o, l’activitat bosquerol per un dia de Tivissa Donkeys (Ribera d’Ebre), on s’aprendrà a extreure massa forestal dels boscos. Tots els interessats podran menjar a llocs com el Restaurant l’Hort (Terra Alta) o el Restaurant Nou Moderno (Terra Alta). Per completar el cap de setmana, podran viure una experiència de turisme de proximitat en allotjaments com Casa l’Espiga (Baix Ebre), una casa rural envoltada d’arrossars; o, La Casa dels Abeuradors (Terra Alta), on es podrà conèixer la cultura, el paisatge, l’art, la gastronomia i el vi de la zona.
Tots ells són projectes empresarials arrelats al territori i que contribuïxen al desenvolupament local i econòmic de les zones rurals. La iniciativa se celebra de forma simultània a tot Catalunya amb més de 450 experiències agroturístiques: prop de 100 explotacions, 160 allotjaments, 50 promotors d’activitats, 10 elaboradors i més de 150 restaurants. Un tribut a la tasca essencial del sector primari. Tothom qui vulgue inscriure’s a alguna de les activitats ha de fer la reserva prèvia i organitzar la seua ruta a través del web, que funciona com a central de reserves. Les places a les experiències són limitades.