TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Avança l’elaboració del Projecte de decret que regularà el Fons de Transició Nuclear

Un pas més per impulsar la transició energètica a la zona de l’Ebre

El Govern ha autoritzat el Departament d’Empresa i Treball a fer la consulta prèvia a l’elaboració del Projecte de decret que regularà el Fons de Transició Nuclear, dotat amb 24 milions d’euros per finançar accions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica. L’objectiu principal del nou decret serà regular aquest fons i assegurar-ne una gestió eficient i eficaç.

El fons té com a finalitat finançar actuacions de desenvolupament socioeconòmic i de transició energètica justa de les zones afectades per l’impacte ambiental de la producció d’energia elèctrica nuclear a les centrals nuclears d’Ascó i de Vandellòs. Les actuacions seran per fomentar la reactivació econòmica de les zones afectades –els municipis de les comarques del Priorat, el Baix Camp, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre–,  promoure’n i millorar-ne la competitivitat i la diversificació econòmica i oferir alternatives als  3.000 llocs de treball directes.

Les centrals nuclears d’Ascó van entrar en funcionament el 1984 i el 1986, mentre que la central de Vandellòs II es va posar en marxa l’any 1988.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects