TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Amposta tindrà un espai de dol perinatal i gestacional al cementeri municipal

L’Ajuntament d’Amposta posa en marxa diferents accions de suport i acompanyament per a les famílies que han patit una pèrdua gestacional o perinatal. Conjuntament amb l’associació ebrenca Libèl·lules dels estels, les regidories de Drets Socials i Ciutadania, Atenció Ciutadana, Educació i Participació del consistori han començat a treballar en iniciatives com un espai de dol gestacional al cementiri municipal. «És un projecte molt transversal que engegarem a principi de curs amb Esardi i l’Escola Agrària per crear un espai simbòlic dedicat al dol gestacional i perinatal», deia la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, qui detallava que «incorporar un lloc així a la ciutat suposa estendre la mà i reconèixer el dolor de les famílies afectades». Municipis com Deltebre i la Ràpita ja compten amb este tipus d’espai, i properament també Tortosa.

En aquesta línia, durant els pròxims mesos també s’impulsaran altres iniciatives com un registre simbòlic dels infants que han mort durant el període perinatal o gestacional. «En morts on el fetus té menys de 180 dies de gestació o pesa menys de 500 grams, la família no té oportunitat de registrar-lo enlloc i molts cops tampoc pot disposar del cos, per tant, de cop aquella criatura desapareix per a la societat i deixa la família endinsada en un dol sovint incomprès i desautoritzat», seguia Ferré, qui afegia que «en conseqüència, des de l’Ajuntament volem crear un registre simbòlic on les famílies puguin registrar als infants que han mort durant aquest període». La regidora explicava també que una de les altres iniciatives que impulsaran des de les diferents àrees respon a organitzar una jornada al voltant del Dia de la conscienciació sobre la mort gestacional, perinatal i neonatal, el 15 d’octubre.

Totes aquestes iniciatives es treballen de la mà de Libèl·lules dels estels, una associació sense ànim de lucre que vol donar a conèixer la pèrdua gestacional, perinatal o neonatal a les Terres de l’Ebre, així com ajudar a les famílies que passen per aquest tipus de dol.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects