TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Albert Salvadó fa una crida a “fugir de tàctiques partidistes” per assegurar els Fons Nuclears al territori

El Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre afirma que els Fons Nuclears no perillen malgrat les diferències entre partits

El Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, valora l’estat dels Fons de Transició Nuclears al territori, que provenen de l’anomenat impost nuclear i ha de suposar una injecció de capital vital per al territori, que ha de fer front al tancament de les centrals d’Ascó I i II i Vandellòs II. En un primer moment, els beneficiaris de l’impost havien de ser els municipis pertanyents a la zona PENTA I, aquells situats dins un radi de 10 quilòmetres de les centrals. Amb la modificació aprovada al Parlament el passat desembre amb els vots de PSC, Cs i Junts, però, el pressupost va augmentar de 24 milions a uns 60 milions d’euros i s’hi han afegit les poblacions dins d’un radi de 30 quilòmetres d’ambdues centrals, tot i que de la zona PENTA II només se’n beneficiaran els municipis de menys de 12.000 habitants. Se calcula que a cada consistori li tocaran uns 500.000 euros.

Per la seua banda, Salvadó fa una crida a “fugir de tàctiques partidistes” que puguen alentir el procés dels Fons. “El més important és veure si tot el reglament que ja es va publicar al mes de novembre i que ja estava preparat per poder aplicar els Fons a principis d’any, es pot aprofitar o se n’ha de fer un de nou. Es faran tots els esforços per aprofitar-lo, perquè això implicaria ja poder disposar dels Fons per als pobles de la zona PENTA I”. Salvadó també dixa clar que el Departament d’Empresa seguix al capdavant de les negociacions i les gestions dels Fons, per part de la Generalitat, se faran de la manera més eficaç possible perquè siguen útils per als objectius per als quals estaven destinats.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects