Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Al brancal»Al brancal d’Alina Ratiu
    Al brancal La Sénia

    Al brancal d’Alina Ratiu

    RedaccióBy Redacció14/05/20252 Mins Read

    Alina Ratiu (1994) espera poder obrir la seua botiga cap a l’estiu, però el seu projecte, Llima Verda, ja fa temps que camina en un obrador de la Sénia, el seu poble. Combina l’artesania de la pastisseria amb la tècnica delicada i, sobretot, la qualitat del producte, una de les seues màximes a l’hora de crear.

    Ratiu va formar-se en hosteleria i cuina a Tortosa, des d’on va marxar l’Escola de Pastisseria de Barcelona. “Hi ha una raó per la qual li he posat al meu negoci el nom de Llima Verda. Reivindico la pastisseria sempre. La gent la veu com un capritx, com una cosa que no es menja a diari. I hi ha molt més enllà del sucre i la nata, es poden fer moltíssimes coses sense abusar del sucre, o inclús sense sucre, amb bons productes. No cal res més que això”, explica l’emprenedora. La figura de la pastissera Saray Ruiz, que va ser professora seua, la va impressionar justament perquè li va explicar això: que els dolços es poden gaudir de manera saludable, sense abusar dels additius i posant sempre el focus en el producte primari.

    Tot i que sempre li havia rondat pel cap començar el seu propi projecte, l’arribada de la pandèmia va precipitar el naixement de Llima Verda. A partir d’encàrrecs, Ratiu confecciona pastisseria de tot tipus i ven també pa per oferir un servei complet al poble. “El meu objectiu és que la gent pare atenció al que menja, que es plantege per què un croissant val el que val. Jo vull explicar-ho, vull ensenyar la meua faena, els processos que faig… vull que siguen conscients del que s’estan menjant. Ja està passant amb la resta del menjar i m’agradaria que passés amb la pastisseria”.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    La Sénia reivindica el seu llegat amb la Fira de l’Artesania de la Fusta i Moble

    La Sénia reivindica, un any més, el seu patrimoni amb la fira de l’Artesania de la Fusta i el Moble,…

    Read More

    Al brancal de Miquel Àngel Angelats

    Miquel Àngel Angelats també és Lo Collitó. És el nom del seu projecte, que no és només empresarial, sinó que…

    Read More

    Al brancal de La Galana

    Read More

    Al brancal de Cèlia Llop

    Read More

    Al brancal de Paula Sintorres

    Read More

    Notícies recents

    La Sénia reivindica el seu llegat amb la Fira de l'Artesania de la Fusta i Moble

    La Sénia reivindica, un any més, el seu patrimoni amb la fira de l’Artesania de ...
    La Sénia 20-10-2025

    L’ancestralitat de la cuina femenina regna al Rihihiu

    El Molí de Foguet va ser l’indret escollit per reunir un grapat de dones planeres ...
    Captures 20-10-2025

     ‘El ‘Renaixement del Pla d’Almatà’: Balaguer redescobreix els seus orígens andalusins

    Balaguer prepara la recuperació integral del jaciment arqueològic del Pla d’Almatà, l’espai on va néixer ...
    Societat 20-10-2025
    El més vist

    Al brancal de Miquel Àngel Angelats

    Al brancal

    Els veïns dels pobles afectats per la borrasca Alice treballen per tornar a la normalitat

    Alcanar

    La seguretat de portar el plat a taula

    Medi Ambient

    El Rihihiu s’adapta als estralls dels aiguats

    Cultura

    L’ancestralitat de la cuina femenina regna al Rihihiu

    Captures

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    {title} {title} {title}
    X