TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

A Catalunya, la prova del sistema d’alertes a telèfons mòbils serà el dia 2 de novembre

Rebran l’alerta 65.000 persones a l’àrea del Polígon Sud de Tarragona

El primer simulacre de les alertes al mòbil en cas d’emergència que es realitzarà a Catalunya serà a Tarragona, concretament a la zona del Polígon Sud. L’alerta simularà l’activació del Plaseqcat, el pla especial d’emergències exteriors del sector químic.

La normativa europea estableix que els països han hagut d’implementar un sistema d’avís per SMS en cas d’emergència abans que acabe l’any. D’esta manera, la Direcció General de Protecció Civil realitzarà proves entre el 24 d’octubre i el 16 de novembre en diferents comunitats autònomes, començant ahir amb Andalusia, Cantàbria i Astúries. El sistema d’alerta a la població ES-Alert enviarà als telèfons mòbil un so amb un missatge de text indicant la situació i les instruccions sobre com actuar.

Per tal de poder rebre l’avís, els mòbils han de tenir activades les notificacions de missatge d’avís per emergències, tot i que els mòbils d’última generació ja ho tenen activat per defecte. Protecció Civil ha publicat una guia per configurar els dispositius per rebre avisos.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects